Preskoči na sadržaj

Doživjeti neki krajolik u njegovoj punini najljepše je šetnjom ili vožnjom biciklom. Dugi otok svim avanturistima i ostalima koji žele istinski upoznati njegovu ljepotu pruža mogućnost obilaska po uređenim trekking i biking stazama koje se protežu duž cijelog otoka.

Brdovit dugootočki krajolik pružiti će šetačima i biciklistima nevjerojatne poglede na zadarski akvatorij, a zahtijevni će uživati u težim rutama koje u nebrojenim kombinacijama presjecaju dugootočki krajobraz.

Doživljaj će upotpuniti netaknuta priroda kao i slikovita mjestašca koja će ljubiteljima žešćih fizičkih izazova biti dobrodošlo odmorište.


Planinarenje

Iako najveća nadmorska visina Dugog otoka broji samo 338 metara, njegove geomorfološke odlike čine ga idealnim mjestom za sve ljubitelje trekkinga i planinarenja.
Dugootočki krajolik pretežno je brdovit, a kombinacija kamenjara i šumovitih predjela čine ga posebnim izazovom. Zbog toga je pokrenuta akcija obilježavanja i registriranja planinskih staza na Dugom otoku.
Jedna od takvih je planinska staza prema brdu Orljak visine 270 metara, obilježena i registrirana kod Hrvatskog Planinarskog Saveza.
Sa vrha brda puca pogleda na čitav zadarski akvatorij, pa je napor penjanja po kamenjaru do samog vrha višestruko opravdan.

Lovni turizam

Na Dugom otoku postoje tri lovne zone, od kojih je najpoznatija ona u Parku prirode Telašćica, gdje se može sudjelovati u lovu na muflone.
Pošto je ovo otvoreno lovište, prošarano kamenjarom i niskim raslinjem, lov na muflone posebno je zanimljiv i uzbudljiv.
Mufloni su dopremljeni u Telašćicu prije 50 godina, odakle su se proširili po cijelom Dugom otoku, a njihova populacija na otoku je stabilna.

Kayaking

Telašćica

Uvala Telašćica jedna je od najsigurnijih prirodnih luka na Jadranu te dio Parka prirode Telašćica, čime su stvoreni preduvjeti da bude i jedno od najljepših područja za kajakarenje.
Sama uvala je zaštićena od vjetra i valova, a budući da je dio Parka prirode ograničena je brzina kretanja brodova što doprinosi sigurnosti samog područja.
Sa svim tim preduvjetima i zapanjujućom prirodom kajakarenje je idealan način da se uvala istraži na ovaj jedinstven način.

Više informacija o najmu kayaka na: GSM: +385 (0)98 891 036 – Mate Frka

mate(tocka)frka(manki)gmail(tocka)com
www.taxidugiotok.com

Više informacija o kayaking turama u Telašćici i Kornatima na: GSM: +385 (0)91 784 7547 – Marko Mrše

hello(manki)malikadventures(tocka)com
www.malikadventures.com

Kayaking Galerija

Veli Žal

Iskoristite pun potencijal kristalno plavog mora na Velom zalu voznjom u kristalnim kajacima koji ce vam pruziti nezaboravno iskustvo pogleda na morsko dno. Iznajmite kajak na samo pola sata ili cijeli dan ako zelite. Opcionalno mozete se otisnuti na safari od Velog zala do spilje Golubinka i usput istraziti skrivene plaze i uvale. Sve ove aktivnosti ovise o vremenskim uvjetima.

Za sve informacije, savjet i rezervacije molim nazvati na broj mobitela +385 (0)95 711 6161.
Kontakt osoba: Julien Mouly
Web lokacija: kayak-bicycle-rental-taxi-dugi-otok.business.site

Kayaking Galerija

Vezane fotografije