COVID-19 info  

Mjesta Veli Rat


Veli Rat

Veli rat najsjevernije je mjesto Dugog otoka a smješten je u uvali Čuna. Potječe iz rimskog doba, a od sakralnih objekata ističe se župna crkva sv. Ante. U mjestu se također nalazi i moderna marina za prihvat brodova, turistički ured i pošta. Jugoistočno od Velog Rata nalazi se pješčana plaža Sakarun, jedan od najljepših plaža na Jadranu.

Biser Velog Rata je svjetionik Punta Bjanka, smješten tri kilometra sjeverozapadno od samog naselja. Punta Bjanka najveća je lanterna na Jadranu, a visoka je 42 metra. Svim posjetiteljima željnim samoće i privatnosti svjetionik nudi apartamnski smještaj, iako je rezervacije potrebno napraviti na vrijeme jer je potražnja za smještajem u svjetioniku velika. U dvorištu svjetionika postoji i kapelica sv. Nikole, u kojoj se mogu organizirati romantična vjenčanja, a sa obale puca pogled na otvoreno more.

Nautički vez Nautički vez U Velom Ratu nalazi se marina Baotić sa pripadajućim sadržajima kao što su to recepcija i sanitarne prostorije.

Vezane fotografije

Tragovi prošlosti

Dugi otok

pogledajte opširnije

Moj planer putovanja Zatvori planer

Poštovani posjetitelju,
Kako bi vam olakšali planiranje vašeg odmora i boravka na našem otoku prirpemili smo vam ovaj planer putovanja. Planer se koristi na način da se svakoj rubrici u kojoj vidite znak + PLANER može dodavati u planer kao aktivnost. Nakon što ste odabrali sve aktivnosti za koje ste zainteresirani možete ih rasporediti u dane vašeg boravka po vlastitoj želji. U pojedinom danu može biti do 4 aktivnosti. Nakon što ste isplanirali sve dane vašeg boravka možete ih poslati nekome na mail ili jednostavno ispisati. Podaci u planeru će ostati zapisani u vašem pregledniku do idućeg posjeta tako da ih i kasnije možete mijenjati. U slučaju da želite započeti svoje planiranje iznova, pobrišite sve stavke klikom na link "Očisti planer".

x
Očisti planer

Dnevni raspored "drag 'n drop" na određene dane x