Mjesta Soline


Soline

Soline su smještene na sjeverozapadnom dijelu Dugog otoka, u uvali Solišćica koja je zbog svoje dubine idealna za sidrenje većih jahti i brodova.

Mjesto je dobilo ime po solanama koje su se nalazile u uvali, a prvi spomen mjesta potječe iz 12. stoljeća. Soline su znakovite i po tome što je u njima sagrađena jedna od prvih pučkih škola na Dugom otoku.

U blizini naselja nalazi se pješčana plaža Sakarun, omiljena destinacija svih posjetitelja Dugog otoka i jedan od najljepših plaža na Jadranu.

Vezane fotografije

Tragovi prošlosti

Dugi otok

pogledajte opširnije

Moj planer putovanja Zatvori planer

Poštovani posjetitelju,
Kako bi vam olakšali planiranje vašeg odmora i boravka na našem otoku prirpemili smo vam ovaj planer putovanja. Planer se koristi na način da se svakoj rubrici u kojoj vidite znak + PLANER može dodavati u planer kao aktivnost. Nakon što ste odabrali sve aktivnosti za koje ste zainteresirani možete ih rasporediti u dane vašeg boravka po vlastitoj želji. U pojedinom danu može biti do 4 aktivnosti. Nakon što ste isplanirali sve dane vašeg boravka možete ih poslati nekome na mail ili jednostavno ispisati. Podaci u planeru će ostati zapisani u vašem pregledniku do idućeg posjeta tako da ih i kasnije možete mijenjati. U slučaju da želite započeti svoje planiranje iznova, pobrišite sve stavke klikom na link "Očisti planer".

x
Očisti planer

Dnevni raspored "drag 'n drop" na određene dane x