COVID-19 info  

Mjesta Božava


Božava

Smještena na sjeverozapadnoj strani Dugog otoka, Božava se nalazi u uvali okruženoj borovom šumom. Prvi put se spominje 1327. godine pod nazivom Bosane, dok ostaci utvrđenih naselja u blizini mjesta potječu iz doba Ilira.

Iako su mještani vrijedni poljoprivrednici i ribari, Božava je privlačna posjetiteljima zbog mogućnosti smještaja u hotelskom naselju, koje broji četiri atraktivna hotela. Uz to, smještaj je osiguran i nautičarima, pošto u luci postoji privezište brodova gdje se može uzeti voda i struja. U ljetnim mjesecima posjetiteljima je omogućen prijevoz do poznate plaže Sakarun turističkim vlakićem, što je izvrsna prilika za upoznavanje dugootočkih ljepota.

Nautički vez Nautički vez U mjestu Božava postoje privezišta uređena za prihvat brodova, uz mogućnost uzimanja vode i struje

Vezane fotografije

Tragovi prošlosti

Dugi otok

pogledajte opširnije

Moj planer putovanja Zatvori planer

Poštovani posjetitelju,
Kako bi vam olakšali planiranje vašeg odmora i boravka na našem otoku prirpemili smo vam ovaj planer putovanja. Planer se koristi na način da se svakoj rubrici u kojoj vidite znak + PLANER može dodavati u planer kao aktivnost. Nakon što ste odabrali sve aktivnosti za koje ste zainteresirani možete ih rasporediti u dane vašeg boravka po vlastitoj želji. U pojedinom danu može biti do 4 aktivnosti. Nakon što ste isplanirali sve dane vašeg boravka možete ih poslati nekome na mail ili jednostavno ispisati. Podaci u planeru će ostati zapisani u vašem pregledniku do idućeg posjeta tako da ih i kasnije možete mijenjati. U slučaju da želite započeti svoje planiranje iznova, pobrišite sve stavke klikom na link "Očisti planer".

x
Očisti planer

Dnevni raspored "drag 'n drop" na određene dane x