COVID-19 info  

Aktivnosti Nautika


Nautika

Zbog svoje razvedene obale, Dugi je otok oduvijek bio privlačno odredište svih nautičara koji su odlučili posjetiti zadarski akvatorij. U Salima, Brbinju i Božavi postoje privezišta uređena za prihvat brodova, uz mogućnost uzimanja vode i struje. U Salima postoji i sanitatrni kompleks uključen u cijenu veza. U Velom Ratu nalazi se marina Baotić sa pripadajućim sadržajima kao što su to recepcija i sanitarne prostorije.

Osim u uređenim privezištima, sidrenje je moguće i po ostalim dugootočkim uvalama, od kojih mnoge imaju postavljene bove za vez. Najpoznatije dugootočke uvale su Telašćica i Čuna, koju uski kanal spaja s zaljevom Pantera. Obje su lokacije dobro poznate nautičarima, a sigurne su za sidrenje jer su svojim položajem zaštićene od jakih vjetrova. Od ostalih uvala značajno je spomenuti duboku uvalu Solišćica u kojoj se smjestilo mjesto Soline, te uvalu Brbinjšćica, jedno od najsigurnijih dugootočkih sidrišta prema otvorenom moru.

Vezane fotografije

Tragovi prošlosti

Dugi otok

pogledajte opširnije

Moj planer putovanja Zatvori planer

Poštovani posjetitelju,
Kako bi vam olakšali planiranje vašeg odmora i boravka na našem otoku prirpemili smo vam ovaj planer putovanja. Planer se koristi na način da se svakoj rubrici u kojoj vidite znak + PLANER može dodavati u planer kao aktivnost. Nakon što ste odabrali sve aktivnosti za koje ste zainteresirani možete ih rasporediti u dane vašeg boravka po vlastitoj želji. U pojedinom danu može biti do 4 aktivnosti. Nakon što ste isplanirali sve dane vašeg boravka možete ih poslati nekome na mail ili jednostavno ispisati. Podaci u planeru će ostati zapisani u vašem pregledniku do idućeg posjeta tako da ih i kasnije možete mijenjati. U slučaju da želite započeti svoje planiranje iznova, pobrišite sve stavke klikom na link "Očisti planer".

x
Očisti planer

Dnevni raspored "drag 'n drop" na određene dane x