COVID-19 info  

Aktivnosti Outdoor


Outdoor

Doživjeti neki krajolik u njegovoj punini najljepše je šetnjom ili vožnjom biciklom. Dugi otok svim avanturistima i ostalima koji žele istinski upoznati njegovu ljepotu pruža mogućnost obilaska po uređenim trekking i biking stazama koje se protežu duž cijelog otoka.

Brdovit dugootočki krajolik pružiti će šetačima i biciklistima nevjerojatne poglede na zadarski akvatorij, a zahtijevni će uživati u težim rutama koje u nebrojenim kombinacijama presjecaju dugootočki krajobraz.

Doživljaj će upotpuniti netaknuta priroda kao i slikovita mjestašca koja će ljubiteljima žešćih fizičkih izazova biti dobrodošlo odmorište.

Planinarenje

Iako najveća nadmorska visina Dugog otoka broji samo 338 metara, njegove geomorfološke odlike čine ga idealnim mjestom za sve ljubitelje trekkinga i planinarenja. Dugootočki krajolik pretežno je brdovit, a kombinacija kamenjara i šumovitih predjela čine ga posebnim izazovom. Zbog toga je pokrenuta akcija obilježavanja i registriranja planinskih staza na Dugom otoku. Jedna od takvih je planinska staza prema brdu Orljak visine 270 metara, obilježena i registrirana kod Hrvatskog Planinarskog Saveza. Sa vrha brda puca pogleda na čitav zadarski akvatorij, pa je napor penjanja po kamenjaru do samog vrha višestruko opravdan.

Kayaking

Uvala Telašćica jedna je od najsigurnijih prirodnih luka na Jadranu te dio Parka prirode Telašćica, čime su stvoreni preduvijeti da bude i jedno od najljepših područja za Kajakarenje. Sama uvala je zaštićena od vjetra i valova a budući da je dio Parka prirode ograničena je brzina kretanja brodova što doprinosi sigurnosti samog područja. Sa svim tim preduvijetima i zapanjujućom prirodom Kajakarenje je idealan način da se uvaja istraži na ovaj jedinstven način.

Više informacija o najmu kayaka na:
GSM: +385 (0)98 891 036 – Mate Frka

mate.frka@gmail.com
www.taxidugiotok.com

Više informacija o kayaking turama u Telašćici i Kornatima na:
GSM: +385 (0)91 784 7547 – Marko Mrše

hello@malikadventures.com
www.malikadventures.com

Lovni turizam

Na Dugom otoku postoje tri lovne zone, od kojih je najpoznatija ona u Parku prirode Telašćica, gdje se može sudjelovati u lovu na muflone. Pošto je ovo otvoreno lovište, prošarano kamenjarom i niskim raslinjem, lov na muflone posebno je zanimljiv i uzbudljiv. Mufloni su dopremljeni u Telašćicu prije 50 godina, odakle su se proširili po cijelom Dugom otoku, a njihova populacija na otoku je stabilna.

Penjanje

Između mjesta Luke i Savra 2012. godine započelo je uređivanje penjališta u starom kamenolomu, nazvano 'Stara Kava'. Do sad je uređeno pet sportskih smjerova težine 4b+, dok je u pripremi još pet smjerova do težine 8. Penjalište je prezentirano u sklopu saljske regate 'Gladuša' i privuklo je mnoge lokalne i strane entuzijaste.

Vezane fotografije

Tragovi prošlosti

Dugi otok

pogledajte opširnije

Moj planer putovanja Zatvori planer

Poštovani posjetitelju,
Kako bi vam olakšali planiranje vašeg odmora i boravka na našem otoku prirpemili smo vam ovaj planer putovanja. Planer se koristi na način da se svakoj rubrici u kojoj vidite znak + PLANER može dodavati u planer kao aktivnost. Nakon što ste odabrali sve aktivnosti za koje ste zainteresirani možete ih rasporediti u dane vašeg boravka po vlastitoj želji. U pojedinom danu može biti do 4 aktivnosti. Nakon što ste isplanirali sve dane vašeg boravka možete ih poslati nekome na mail ili jednostavno ispisati. Podaci u planeru će ostati zapisani u vašem pregledniku do idućeg posjeta tako da ih i kasnije možete mijenjati. U slučaju da želite započeti svoje planiranje iznova, pobrišite sve stavke klikom na link "Očisti planer".

x
Očisti planer

Dnevni raspored "drag 'n drop" na određene dane x